BAK Community Portal, Linangan, Migrante Netherlands, Espacio Estamos Bien

BAK, basis voor actuele kunst (Pauwstraat 13A, Utrecht) is een toonaangevende internationale beeldende kunstinstelling, die werkt op het snijvlak van hedendaagse kunst, kennisproductie en maatschappij.

Als onderdeel van het Community Portal-programma* heeft BAK drie collectieven van kunstenaars en activisten met migranten achtergrond uitgenodigd om een collectieve performance voor de Sint Maarten Parade te creëren.

Linangan: een Filipijns kunst- en cultuurnetwerk voor politieke solidariteit.
Migrante Netherlands: een migrantenrechtenorganisatie uit de Filipijnen.
Espacio Estamos Bien: een nomadische culturele ruimte, gerund door de Chileense kunstenaar Francisca Khamis en de Colombiaanse kunstenaar Mariana Jurado Rico.

BAK zet zich in voor het idee van kunst als publiek domein en politieke ruimte. BAK brengt kunstenaars, denkers en andere leden samen om transformatieve manieren van een anders samenzijn te verbeelden en tot uiting te brengen.

BAK Community Portal is een constante stroom van evenementen, relaties, publicaties en veldwerk dat zich bezighoudt met het organiseren van betekenisvolle samenkomsten. Deze collectieve performance wordt ontwikkeld in een driedaagse workshop getiteld If Another Storm Comes, We Will Be Ready.

De workshop neemt de (visuele en sonische) talen van sociale bewegingen uit de Filippijnen, Colombia en Chili als uitgangspunt, en vraagt daarnaast deelnemers om hun eigen persoonlijke en politieke ervaringen toe te voegen.

Aanmelden voor de workshops kan nog!