Vrijwilligers gezocht!

Wij zoeken vrijwilligers die ons willen helpen! We hebben niet alleen mensen nodig tijdens de voorbereidingen, maar vooral tijdens de evenementen zelf.

Wil je je aanmelden of ontvang je graag wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@sharingartssociety.com en we helpen je graag verder!

Kijk hieronder voor de vrijwilligersvacatures voor zowel de Vuren op 2 & 3 november als de Parade op 9 november!

Vuur van Sint Maarten
2 & 3 november

Opbouw en aankleding
Samen met ons team toveren jullie de locatie van het vuur om tot een prachtig festivalterrein met vooral veel lichtsculpturen en vuren. Als opbouwer/ aankleder help jij mee bij het klaarzetten en voorbereiden van alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat we er een heus spektakel van kunnen maken!

Assistent runner
Als assistent runner cross jij samen met onze runner in een bakwagen door de stad om alle lichtsculpturen op te halen en op tijd op de feestlocaties te bezorgen.

Optocht begeleiding
Als optocht begeleider begeleid je de miniparade die ‘s avonds bij het vuur aankomt. Je zorgt er in samenwerking met de locatiemanager voor dat de verschillende delen van die miniparade de juiste kant op worden geleid.

Publieksbegeleiding
De publieksbegeleiders zijn het eerste aanspreekpunt van het publiek. Jij staat klaar om bezoekers de weg te wijzen en ervoor te zorgen dat de bezoekers op de voor hen bestemde plekken op het terrein blijven. Na afloop help je met het afbouwen en opruimen van de locatie.

Vuurmeester
De taak van een vuurmeester is controle houden over een vuur. Er zullen vuurtonnen zijn op verschillende plekken op de feestlocatie, en jij moet er samen met de andere vuurmeesters voor zorgen dat die vuurtonnen goed en bovenal veilig blijven branden.

 

Sint Maarten Parade 9 november

Opbouw
Als opbouwer maak jij samen met ons team de Parade klaar voor de start  of maak je het Domplein klaar voor de aankomst van de Sint Maarten parade. Ook langs de route die de parade gaat lopen zijn er dingen om klaar te zetten, zodat de parade probleemloos kan passeren.

Assistent Runner
Als assistent runner cross jij samen met onze runner in een bakwagen door de stad om alle lichtsculpturen op te halen en op tijd te bezorgen waar ze nodig zijn.

Compartimentscoördinator
Als compartimentscoördinator begeleid je een van de 10 compartimenten van de parade. De Sint Maarten Parade gaat dit jaar door de binnenstad, en daarbij deels over water en deels over de kade. Het is hierbij belangrijk dat de parade geleidelijk blijft bewegen, zodat er geen gaten vallen, en zodat het gedeelte op het water en het gedeelte op de kade bij elkaar blijven. Als compartimentscoördinator zorg je er dus voor dat jouw gedeelte van de parade goed meebeweegt, en let je er ook op dat dat allemaal op een veilige manier gebeurt.

Publieksbegeleider
Samen met de verkeersregelaars zorg jij er als publieksbegeleider voor dat het publiek op de juiste plekken staat en de Parade veilig voorbij kan trekken. Je begeleidt bijvoorbeeld mensen bij de fiets parkeerplaatsen, de platforms voor mindervalide bezoekers of de trappen langs de Oudegracht om ervoor te zorgen dat het publiek netjes verdeeld is over de route. Nadat de parade gepasseerd is help je met afbouwen.

Drager/Duwer
Als drager of Duwer loop je mee als deel van de parade. De parade bestaat natuurlijk onder andere uit prachtige lichtsculpturen en rolkarren met artiesten erop. Als drager of duwer help jij mee door bijvoorbeeld te helpen met het dragen van een sculptuur of vaandel, of het duwen/trekken van een rolkar zodat de parade in beweging blijft.

Afbouw
Ook als de parade en de festiviteiten daaromheen voorbij zijn is er nog werk te doen. Als afbouwer help je na afloop mee om samen met ons team de startlocatie (Park Lepelenburg), de aankomstlocatie (het Domplein) of langs de route van de parade alles weer netjes af te bouwen en op te ruimen.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of heb je nog vragen? Stuur dan vooral een e-mail naar vrijwilligers@sharingartssociety.com en we helpen je graag verder.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden of ontvang je graag wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@sharingartssociety.com en we helpen je graag verder!