Het Vuur van Sint Maarten

Op vrijdagavond 8 november brandt het Vuur van Sint Maarten op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Een nieuwe traditie in het nieuwe stadshart, vol lichtkunst, muziek, dans, eten en spektakel rond een reusachtig vuur. Voor iedereen uit de oude en de nieuwe stad!

Samenwerking

Het Vuur van Sint Maarten wordt georganiseerd door Sharing Arts Society in nauwe samenwerking met RAUM. RAUM is gevestigd op het Berlijnplein in Leidsche Rijn, Utrecht. Nergens in Nederland is er een stadswijk waar in zo’n korte tijd zoveel nieuwe mensen zijn komen wonen. Met exposities en events betrekt RAUM bezoekers en bewoners bij stedelijke thema’s en bij het vormgeven van de stad. Lees hier meer over RAUM

Ieder jaar kiezen we een van de 17 Global Goals van de Verenigde Naties als thema. In 2019 is dat ‘Het doorbreken van muren tussen culturen’.

Lees hier meer over de Global Goals
Lees hier meer over Sharing Arts Society

Bruggenbouwers

In de webvideoserie ‘Bruggenbouwers’ lichten wij een aantal personen uit binnen de Sint Maarten Parade die op hun manier voor verbinding zorgen in de stad en daarbij gebruik maken van de ‘sharing werkwijze’ die zo kenmerkend is voor dit project.

Klik hier om alle video’s te bekijken en meer te lezen

Wat vieren we met Sint Maarten?

Sint Martinus van Tours verrichtte als Romeins soldaat een daad waar hij wereldberoemd om is geworden: hij deelde zijn mantel met een bedelaar. Na zijn dood op 11 november 397 werd hij het symbool van naastenliefde en solidariteit. Lees meer over de historie van Sint Maarten en het Feest van het Delen op sintmaartenutrecht.nl